Fra pluss én prosent til minus på børsen

En svak ettermiddag sendte hovedindeksen over i negativt terreng onsdag. Her er taperne - og noen vinnere.

Børs

Det så lenge ut til å gå mot nok en positiv dag på Oslo Børs, men fra nærmere 423 poeng ved lunsjtider gikk det stort sett nedover utover ettermiddagen. Til slutt endte hovedindeksen i 417,27 poeng etter en nedgang på 0,18 prosent.Brent-olje for levering i januar faller i øyeblikket 1,24 prosent til 59,64 dollar fatet, etter å ha vært opp før lagertallene fra USA. Tallene som kom rett etter børsslutt i Oslo viste en økning langt over ventet. Hydro og Statoil falt 0,81 og 0,44 prosent til hhv. 152,50 og 171,25 kroner. DNO slanket seg med 1,49 prosent.I morges det kjent at operatør Eni Norge har gjort oljefunn i en avgrensningsbrønn på Goliat Sør i Barentshavet, der både Statoil og DNO har rettigheter. Samtidig ble det meldt om høyere gassandel.Yara og Orkla opp Yara fortsatte opp etter gårsdagens kapitalmarkedsdag, og la på seg én prosent. En annen tungvekter som markerte seg var Orkla, opp 1,3 prosent på meldingen om at selskapet vurderer å slå sammen sin aluminiumsprofilvirksomhet med Alcoa.- Rabatten i Orkla bør falle på dette ettersom avtalen viser at selskapet er en aktiv eier og villig til å få frem verdier, sier analytiker Terje Mauer i DnB Nor Markets til dn.no.REC steg markerte 3,76 prosent etter sin kapitalmarkedsdag i dag.SeaDrill fulgte markedet ned, og falt 0,25 prosent etter å ha vært opp tidligere på dagen. Selskapet skal gjøre en rekordemisjon, i tillegg svirrer oppkjøpsrykter.Vinnere og tapere Gårsdagens børsvinner Marine Farms gjentok bedriften i dag, med pluss 9,1 prosent til 18 kroner. Selskapet arrangerer en analytikertur til Spania i neste uke . Navamedic fulgte nærmest med pluss 7,85 prosent etter innsidekjøp. Tandberg steg 5,1 prosent.Bergesen Worldwide Offshore la frem kvartalstall i dag, og disse ble godt tatt imot i markedet, som sendte aksjen opp 2,33 prosent til 26,40. Analytiker Endre Storløkken i Danske Bank ser en oppside i aksjen på nærmere 25 prosent. Taperlisten toppes av Mamut, som falt 8,39 prosent etter en emisjon godt under børskurs. En analytiker mener dette er et uhyrlig dårlig tegn . Bak Mamut finner vi GGS, som ble straffet for resultatvarsel og en svak kvartalsrapport.Codfarmers falt 5,36 prosent, mens Bonheur, Hjellegjerde, Golar, Ementor og Norman falt 3,1-3,7 prosent.Det ble omsatt verdipapirer for 9,96 milliarder kroner på Oslo Børs i dag.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs