Har en pengesekk på 45 milliarder

Norske investeringsselskaper står i kø for å gjøre oppkjøp. Børsnotert IT-selskap fikk kjempebud.

Børs

Investeringsselskapene står i kø for å gjøre oppkjøp, skriver Finansavisen. EDB, for eksempel, sier de får oppkjøpstilbud hver uke. Nylig banket et investeringsselskap på døren - de ville by 75 kroner aksjen for selskapet.Norske venture- og oppkjøpsfond forvalter i dag over 45 milliarder, og veksten i forvaltningskapital bare det siste halvåret er ti milliarder kroner, penger som primært investeres i modne selskaper på og utenfor børs.- Det norske private equity-miljøet er i ferd med å bli større, noe som er positivt. Jeg er nemlig overbevist om at denne eierformen er langt bedre enn børsnotering i veldig mange situasjoner, sier Gert W.Munthe i Ferd Equity Partners.Generalsekretær Knut T. Traaseth i Norsk venturekapitalforening hevder overfor avisen at private equity er i ferd med å modne som en aktivaklasse med konsistent høy avkastning.

Nyheter
Næringsliv