Hegnar om fredagens blodbad på Oslo Børs

Investorene på Oslo Børs fikk oppleve et nytt dramatisk fall fredag. Trygve Hegnar forklarer bakgrunnen for det som skjer på børsene nå og mener det faktisk er forutsigbart.

Redaktør Trygve Hegnar - Foto: Scanpix
Børs

Etter torsdagens oppgang var børsverdien på alle aksjene på Oslo Børs på nesten 1,92 billioner kroner. Fredag snudde det imidlertid kraftig ned. OBX-indeksen stupte 3,1 prosent og Hovedindeksen ramlet 2,86 prosent på Oslo Børs fredag, på høyt volum. Dermed forsvant verdier for 55 milliarder kroner.Bakgrunnen for det stygge fallet var utviklingen i oljeprisen torsdag kveld. Den amerikanske lettoljen falt kraftig og ble en stund handlet under 56 dollar fatet, som er det laveste på et år.Her forklarer Trygve Hegnar hva som skjer på Oslo Børs og at det hele faktisk er temmelig forutsigbart.

Nyheter
Børs