Megler om børsfallet

Oslo Børs faller over én prosent. En megler kommenterer nedturen på følgende måte.

Børs

Oslo Børs' hovedindeks faller én prosent til 410,20 poeng i dag. Oljeaksjer som Statoil og Hydro er ned rundt én prosent til tross for stabile oljepriser på drøye 59 dollar per fat. DNO ramler 2,5 prosent. Oslo Børs' hovedindeks faller én prosent til 410,20 poeng i dag. Oljeaksjer som Statoil og Hydro er ned rundt én prosent til tross for stabile oljepriser på drøye 59 dollar per fat. DNO ramler 2,5 prosent. En megler forklarer børsfallet dels med at USA-markedet var stengt i går, at det er et tynt marked med få aktører, og at man følger Europa ned.Europa-børsene faller mellom én og to prosent i dag. Hovedårsaken til det er at euroen har styrket seg kraftig i forhold til dollar. Styrkeforholdet er nå på 1,31, mot 1,29 i morges.Fast-aksjen faller 4,4 prosent til 16,25 kroner. DnB Nor Kapitalforvaltning meldte om salg av Fast-aksjer tidligere i dag. En megler sier til Reuters at Kaupthing skal være ute med en negativ Fast-analyse, uten at Fast-analytikeren i meglerhuset vil kommentere dette.Gyldendal faller 9,5 prosent til 285 kroner, mens Navamedic står i minus fem prosent. GGS har hatt et vondt år på børsen. Dagens fall er på 3,8 prosent.Acergy er fortsatt eneste lyspunkt på listen over de mest omsatte papirene. Aksjen stiger 0,6 prosent til 126,50 kroner på spekulasjoner om at den franske konkurrenten Technip vil bli kjøpt opp.Codfarmers, Axis-Shield og Telio er dagens beste aksjer med løft på tre-fem prosent.Børsomsetningen har kommet opp i 3,6 milliarder kroner. Det ventes ikke den helt store aktiviteten på Oslo Børs i dag da amerikanerne er mer opptatt av å spise kalkun og å shoppe enn å handle aksjer.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs