Oljeprisen ned, Oslo Børs opp

Oljeprisen faller markert mandag, men hovedindeksen fikk en god start på uken. Her er dagens vinnere og tapere.

Børs

Etter å ha oppført seg som en eneste jo-jo i formiddag, stabiliserte Oslo Børs seg i positivt terreng utover ettermiddagen. Hovedindeksen sluttet opp 0,84 prosent, slik at den endte på 413,11 poeng. Oljeprisen faller, men det hindret ikke Statoil i å legge på seg 1,04 prosent til 169,50 kroner. Hydro var uendret, mens DNO falt 0,42 prosent. Brent-olje for levering i januar er ned 1,1 prosent til 58,35 dollar fatet.Flere offshoreaksjer kom i siget utover dagen, og da først og fremst Aker Kværner og PGS, som la på seg hhv. 2,34 og 2,66 prosent. Acergy og SeaDrill var opp hhv. 0,61 og 0,82 prosent.Pan Fish markerte seg positivt, og steg 2,43 prosent. Blant øvrige sterke tungvektere var Yara og Orkla - opp hhv. 3,14 og 1,9 prosent. Aker la på seg 1,11 prosent, mens IGE avanserte 1,46 prosent etter melding om avtaler i Burundi.Storebrand steg med 1,41 prosent. Det ble i dag kjent at Kaupthing har kjøpt seg opp i selskapet. Ellers la Telenor på seg nærmere én prosent.Straffet etter sterke tall Flere selskaper la frem tall i dag. SeaBird tredoblet bunnlinjen, og tegner bildet av et unikt marked, men ble likevel straffet med en nedgang på 7,32 prosent. Ingen aksjer falt mer enn det. Nærmest kom Telio, som falt tilbake 5,83 prosent etter noen dager med oppgang. Opera fulgte etter der - minus 5,53 prosent etter sine tall.Vinnerlisten toppes av Eitzen Maritime Services, som steg 7,3 prosent. Odim fortsetter den sterke utviklingen, og la i dag på seg 6,45 prosent til 165 kroner. Nærmest bak der kom Firm, som steg 6,29 prosent. Komplett la på seg 5,41 prosent.Det ble omsatt verdipapirer for 7,78 milliarder kroner på Oslo Børs i dag.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs