Oslo Børs falt 0,7 prosent

Olje og offshore sørget for en ny skuffende dag på Oslo Børs. Her er mer om dagens tapere - og noen vinnere.

Børs

Etter den svake avslutningen i går fortsatte den negative trenden på Oslo Børs i dag. Hovedindeksen sluttet ned 0,69 prosent til 414,37 poeng.Brent-olje for levering i januar faller 0,54 prosent til 59,17 dollar fatet. Oljeselskaper som Hydro, Statoil og DNO reagerte ned hhv. 1,64, 1,9 og 1,85 prosent.SeaDrill-fall Offshoreaksjene gikk samme vei, anført av Seadrill, som falt tilbake 2,8 prosent etter å ha lagt frem tall over forventning etter børsslutt i går. Selskapet opprettholder at det vil ta del i den pågående konsolideringen i sektoren.HegnarOnline snakket med SeaDrill-sjef Kjell Jacobsen om dette på presentasjonen i dag. Mer om dette her. Ellers i offshore falt Acergy 2,33 prosent, mens en milliardkontrakt med Statoil ikke kunne hindre at Aker Kværner falt 1,28 prosent. Prosafe, og Subsea 7 falt 2,3-2,4 prosent, mens Fred. Olsen Energy var ned 1,25 prosent.Det hersker i dag full forvirring rundt lakseprisene. Pan Fish falt 0,2 prosent til 5,52 kroner.Vinnere Lyspunkter blant tungvekterne var først og fremst REC, som løftet seg 4,07 prosent etter gårsdagens oppmuntrende kapitalmarkedsdag. Storebrand steg 1,27 prosent til 80 kroner etter at Kaupthing i går økte i selskapet . Morgan Stanley har i dag jekket opp sin anbefaling på aksjen.Rieber topper vinnerlisten, og endte opp 6,67 prosent til 56 kroner etter at Rieber-familiens selskap Atlantis Vest la inn et bud på hele Rieber & Søn på 53 kroner per aksje.- Hvis Rieber er i spill, det vet vi jo ikke, så er ikke 53 kroner noe bud å regne med, sier analytiker Per Haagensen i Fondsfinans til Reuters om budet.Nærmest Rieber kom Otrum og Jinhui, som la på seg hhv. 5,43 og 4,31 prosent. På 4. plass finner vi REC.A. Wilhelmsen flagget i dag 26,7 prosent i Expert, og aksjen endte dagen opp 2,21 prosent.Tapere Taperlisten toppes av Telio, som falt 6,41 prosent. CorrOcean og Norsk Vekst var nærmest med minus 4,42 og 4,01 prosent. Hexagon og Odim fall hhv. 3,74 og 3,7 prosent, sistnevnte etter å ha meldt om en ny kontrakt.Det ble omsatt verdipapirer for 7,7 milliarder kroner på Oslo Børs i dag.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.

Nyheter
Børs