Oslo Børs steg 1,2 prosent

Hovedindeksen på Oslo Børs opplevde en sterk dag, og endte på 418 poeng jevnt, godt hjulpet av oljeprisen. Her er dagens vinnere - og noen tapere.

Børs

Oljeprisene ga god fyring på Oslo Børs tirsdag. Brent-olje for levering i januar er i ettermiddag opp 1,34 prosent til 59,77 dollar fatet, på spekulasjoner om fallende fyringsoljelagre i USA og muligheten for ytterligere Opec-kutt. Hovedindeksen endte til slutt på 418 poeng jevnt etter en oppgang på 1,18 prosent.Statoil og Hydro reagerte opp 1,47 og 1,15 prosent til hhv. 172 og 153,75 kroner. DNO steg 2,37 prosent. Norse Energy endte uendret på 4,17 kroner etter dagens tallfremleggelse .Oppgangen skjedde på bred front. Av de 32 mest omsatte aksjene var det bare to som falt. Det var Frontline og Orkla - hhv. minus 0,8 og 0,72 prosent. Førstnevnte sliter med labre tankrater, langt under det Tor Olav Trøim hadde ventet seg , i tillegg var meglerhuset SEB Enskilda ute med en negativ analyse.Rykter rundt SeaDrill John Fredriksen kan imidlertid glede seg over oppgang i SeaDrill, som la på seg 3,8 prosent i dag på oppkjøpsrykter. Ellers var det en god dag for flere offshoreaksjer. PGS steg 3,3, mens Awilco Offshore avanserte 2,86 prosent. Aker Kværner og Acergy steg hhv. 1,71 og 1,61 prosent.Ellers blant tungvekterne markerte Yara seg positivt på sin kapitalmarkedsdag, med en oppgang på 3,04 prosent. Stigende korn- og ureapriser, samt fallende oljepriser, har slått positivt ut for selskapet.For øvrig steg Pan Fish 2,54 prosent, mens Prosafe la på seg 2,47 prosent. DnB Nor, Storebrand, Tandberg og Fred. Olsen Energy steg 0,4-0,7 prosent.Hyller Marine Farms Relativt sett ble Marine Farms den klare vinneren, etter å ha lagt frem tall som hylles av analytikerstanden . Aksjen sluttet opp 17,86 prosent til 16,50 kroner. Nærmest fulgte Navamedic med en oppgang på 8,52 prosent, foran Questerre med pluss 7,14 prosent. Nutri Pharma, Golden Ocean, Dolphin Interconnect og TeleComputing steg 5,5-6,8 prosent.Taperlisten toppes av Northland Resources, som falt 4,56 prosent. Nærmest kom Eitzen Maritime Services med minus fire prosent og Kverneland med minus 2,74 prosent. Operas svake kvartalstall tas ikke godt imot av markedet, og selskapet har fått flere nedgraderinger i dag. Aksjen falt 2,51 prosent til 11,65 kroner.Det ble omsatt verdipapirer for 8,16 milliarder kroner på Oslo Børs i dag.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs