Pant: Enda større kake i Tyskland?

Tomra og Repant kan få en større kake å forsyne seg av i det tyske markedet.

Børs

Ifølge tyske DPG øker nå bruken av engangsemballasje i Tyskland. Dette kan gjøre det lønnsomt for flere butikker å investere i returautomater fremover.En tommelfingerregel viser ifølge selskapet at en returautomat vil lønne seg med et daglig returvolum på 400 enheter og en ansatt som bruker 4-5 timer på å håndtere det.Hvis flere tyske butikksjefer finner ut at de må investere i returautomater, kan det bety en større kake å forsyne seg av for Tomra, Repant og andre aktører i det tyske markedet.DPG (Deutsche Pfandsystem Gmbh) er eid av Hauptverband des Deutschen Einzelhandels (HDE) og Bundesvereinigung der Deutschen Ernahrungsindustrie (BDE). Selskapet har utarbeidet pant og enhetlig sikkerhetsmerkesystem, pluss regelverk og standarder.

Nyheter
Børs