- Rieber-budet for lavt

- En industriell budgiver vil åpenbart se verdier betydelig høyere enn budet, sier Fondsfinans-analytiker Per Haagensen.

Børs

Rieber-aksjen er i fokus på Oslo Børs etter at Rieber-familiens Atlantis Vest har budt på hele selskapet for 53 kroner aksjen.- Hvis Rieber er i spill, det vet vi jo ikke, så er ikke 53 kroner noe bud å regne med. Verdien av Rieber på egne ben er høyere og en industriell budgiver vil åpenbart se verdier betydelig høyere enn budet, sier analytiker Per Haagensen i Fondsfinans til Reuters.Orkla, som eier 14,3 prosent i Rieber, har ikke villet kommentere budet.- Det har vært spekulasjoner i mange år om hva Orkla har ønsket å gjøre med den posten. Orkla er åpenbart en aktuell kandidat, men det kan også være andre. Man skal huske på at Rieber har veldig sterke posisjoner i Skandinavia og har et lodd i Øst-Europa, sier Haagensen videre til Reuters.Aksjen stiger 10,5 prosent til 58 kroner på Oslo Børs.

Nyheter
Børs