Satser milliarder på utenlandsk eiendom

Norske selskaper har på få år kjøpt utenlandske eiendommer for nærmere 100 milliarder kroner.

Børs

Høye norske eiendomspriser, behov for å spre risikoen på flere markeder og svært store summer som skal investeres i eiendomsmarkedet, tvinger norske eiendomsselskaper ut av landet på jakt etter gode kjøp, skriver Dn.Det børsnoterte selskapet Acta står for rundt en tredel av de utenlandske eiendomsinvesteringene.- I prosjektene vi har sett i Norge den siste tiden, har vi ikke klart å regne hjem en god nok avksatning for våre kunder. Vi tror eiendomsprojektene i Tyskland, USA og Latvia har et bedre potensial i tiden fremover, sier investeringsdirektør Geir Inge Solberg i Acta, til avisen.Hittil i år har ti nye eiendomsselskaper blitt etablert. Alle satser helt eller delvis på utenlandske oppkjøp på vegne av norske investorer.

Nyheter
Børs