Spår opptur for Yara

CAR ser gode tider for gjødselindustrien og jekker opp kursmålet på Yara-aksjen.

Børs

Melgerhuset CAR hever kursmålet på sin Yara-anbefaling fra 130 til 150 kroner aksjen, ifølge dagens rapport. Kjøpsanbefalingen opprettholdes.- Yaras ledelse presenterte et meget positivt markedsbilde på sin kapitalmarkedsdag. Sterke kornpriser kombinert med lave kornlagre samt en kraftig økende etterspørsel for biobrennstoff løfter gjødseletterspørselen. Det eksisterer en gunstig tilbud - etterspørselsbalanse i gjødselindustrien. Industrisegmentet drives av økende miljøvernkrav. (...). Slik bildet ser ut nå forventer vi at de neste 3-4 år ser ut til å bli etterspørseldrevne, skriver CAR.Yara ble kl. 10.57 omsatt for 131,25 kroner etter en oppgang på 3,35 prosent.

Nyheter
Næringsliv