Sterk børsåpning

Oljeaksjene sender Oslo Børs opp fra start, men GGS faller kraftig på skuffelser.

Børs

Oslo Børs åpner opp i kjølvannet av høyere oljepriser siden børsslutt i går og en sterk oljesektor i USA i går kveld. Brent desember-olje koster nå 60,22 dollar fatet, som tilsvarer en oppgang på rundt en halv dollar siden 16.30 i går. Hovedindeksen stiger 0,7 prosent til 420,67 poeng.Eni Norge har, som operatør for utvinningstillatelse 229, funnet mer olje og gass i Goliat-brønnen. Det er godt nytt for Statoil og DNO, som eier henholdsvis 20 og 15 prosent av utvinningstillatelsen. Statoil er opp 0,9 prosent til 173,50 kroner, mens DNO klatrer to prosent til 12,34 kroner. Hydro stiger 1,1 prosent til 155,50 kroner.Navamedic og Yara er aller best med en oppgang på 3,3 og 2,2 prosent. Styreformannen i Navamedic har kjøpt aksjer . Dessuten har Fidelity kjøpt seg opp i Yara.GGS raser åtte prosent til 3,55 kroner etter å ha lagt frem kvartalstall og nedjustert 2006-estimatene .Så langt er det omsatt verdipapirer for drøye 700 milllioner kroner.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.

Nyheter
Børs