Sterk sluttspurt på Oslo Børs

- Oljeprisen kommer noe tilbake i dag, men en svekkelse av dollaren tynger norske aksjer i dag, sier megler. Her er fredagens børskommentar.

Børs

Et kraftig dollarfall og volatile oljepriser førte til store svingninger på Oslo Børs i dag. Et kraftig dollarfall og volatile oljepriser førte til store svingninger på Oslo Børs i dag. - Oljeprisen kommer noe tilbake i dag, men en svekkelse av dollaren tynger norske aksjer i dag. Markedet har vært stille i dag på grunn av at mange investorer er borte. Jeg tror det blir noen bra dager neste uke, slik det ofte pleier å være etter Thanksgiving-ferien i USA. Ellers er det lite selskapsspesifikke nyheter i dag, foruten Fast som faller etter nedgraderingen, sier en megler til TDN Finans.Hovedindeksen endte på 414,37 poeng, som er helt identisk med gårsdagens sluttnotering. På det meste var børsen ned så mye som 1,4 prosent. Dollaren svekket seg fra 1,29 mot euro og 6,37 mot kroner i morges til 1,31 og 6,30 i ettermiddag . Dette førte også til børsfall i Europa. I formiddag var de fleste Europa-børsene ned mellom én og to prosent, mens de ved 16.30-tiden faller 0,6-1,4 prosent.Store oljeprissvingningerVed lunsjtider var prisen på olje nede i 59,24 dollar fatet, men i løpet av dagen steg imidlertid oljeprisen til over 60 dollar igjen, noe som ble godt mottatt av investorene. Ved børsslutt fredag kostet Brent januar-olje 60,13 dollar faltet, opp 78 cent.Statoil steg 0,2 prosent til 168,25 kroner, mens Hydro endte opp 0,2 prosent til 150,25 kroner. DNO var lenge solid i minus, men sluttet på 11,85 kroner, opp 1,3 prosent.Fast-fall etter kursmål-"massakre"Fast-aksjen falt 2,1 prosent til 16,65 kroner etter at Kaupthing ifølge TDN Finans nedgraderte aksjen fra "buy" til "sell" og kuttet kursmålet fra 22 til 13 kroner.Flere tapere Grenland Group falt 1,1 prosent til 26,70 kroner til tross for at selskapet meldte om en kontrakt fra Samsung Heavy til en verdi av 13 millioner kroner. Gyldendal var verst med et fall på 9,5 prosent.Oppkjøpsrykter Acergy og Subsea 7 steg henholdsvis 4,2 og 2,2 prosent på spekulasjoner om at den franske konkurrenten Technip blir kjøpt opp av italienske Saipem. Den italienske industriministeren Pierluigi Bersani uttaler ifølge Reuters at det neppe blir noe uvennlig Saipem-bud på Technip. Acergy kunne i tillegg melde om en kontrakt med ConocoPhillips.Stordalen ut av RicaRica ble dagens store vinner med en oppgang på 17,5 prosent til 58,75 kroner etter at det ble kjent at Petter Stordalen kaster kortene. Han selger seg ut av hotellselskapet for 560 millioner kroner. E R Holding AS, et selskap 100 prosent eid av styreleder i Rica Hotels Jan E. Rivelsrud, har kjøpt Home Capitals aksjepost i selskapet, tilsvarende 9.441.000 aksjer eller 39,3 prosent av Rica Hotels, til 60 kroner aksjen.Laber omsetning Det ble bare omsatt verdipapirer for 8,4 milliarder kroner. Det lave beløpet skyldes først og fremst Thanksgiving i USA, som gav stengte børser i går og halv handledag i dag.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs