Stygge kursutslag på Oslo Børs

I dag var det mange aksjonærer på Oslo Børs som fikk seg en kalddusj. Dagens kommentar får du her.

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 2,87 prosent før den sluttet på 409,67 poeng. Det ble omsatt aksjer for 17 milliarder kroner og verdien på aksjene på Oslo Børs ble redusert med 55 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i januar, har gått ned 0,31 prosent og står nå i 58,36 dollar. Oljegigantene Statoil og Norsk Hydro ble straffet med kursfall på henholdsvis 4,82 prosent og fem prosent.Investor Erik Henriksen har, gjennom selskapet Sabaro Investment Limited, kjøpt seg opp til en eierandel på 40,002 prosent i børsnoterte Consorte Group. Det utløser dermed en tilbudsplikt, og Sabaro byr nå 8,75 kroner for hver aksje i Consorte. Dette priser Consorte Group til 252 millioner kroner. Consorte-aksjen sluttet i dag på 8,60 kroner, opp 3,74 prosent.I gårsdagens morgenrapport fra Corporate Advice & Research anbefalte analytikerne kjøp av aksjer i Telio. - Med den sterke posisjonen Telio har inntatt lyser det OPPKJØP lang vei. Vi oppretteholder kjøpsanbefaling og 12 måneders kursmål på 30 kroner pr. aksje. Kjøp, sier analytikeren. Det sendte Telio-aksjen opp 17,24 prosent. I dag stiger aksjen ytterligere 0,84 prosent til 24 kroner.På vinnerlisten finner vi også Ignis som la på seg 1,25 prosent før den sluttet på 0,81 kroner. Teknologiselskapet har gjennomført en vellykket kapitalutvidelse som tilfører selskapet 39,9 millioner kroner i bruttoproveny gjennom utstedelse av 48 millioner nye aksjer. Kapitalutvidelsen ble gjort til en kurs på 0,79 kroner stykket, mens aksjen i går sluttet på 0,80 kroner.SeaDrill har sendt ut innkalling til generalforsamling, og av denne går det frem at styret ber om fullmakt til å øke aksjekapitalen i selskapet, inklusive fullmakter, med 400 millioner aksjer pålydende 2,00 dollar. Verdien på SeaDrill falt i dag 5,34 prosent. Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs