TGS best på IR

TGS Nopec er det beste børsnoterte selskapet i Norge på finansiell informasjon. Selskaper som Tandberg, PGS og Fast er jumboer.

Børs

TGS Nopec er det beste børsnoterte selskapet i Norge på finansiell informasjon. Men de norske børsnorterte selskapene har blitt dårligere siden i fjor. Det er hovedfunnene i Nordens største IR-undersøkelse som offentliggjøres i dag. Undersøkelsen er gjennomført av det svenske analysebyråer Regi i samarbeid med rådgivningsselskapet Burson-Marsteller. TGS Nopec er det beste børsnoterte selskapet i Norge på finansiell informasjon. Men de norske børsnorterte selskapene har blitt dårligere siden i fjor. Det er hovedfunnene i Nordens største IR-undersøkelse som offentliggjøres i dag. Undersøkelsen er gjennomført av det svenske analysebyråer Regi i samarbeid med rådgivningsselskapet Burson-Marsteller. Undersøkelsen som kartlegger selskapenes IR-arbeid på 17 parametere, viser tilbakegang på nesten alle områder. Toppledelsens åpenhet, samt kvaliteten på topplederen og IR-ansvarlig, er de tre kriteriene der nedgangen er størst. Undersøkelsen er basert på svarene fra 120 analytikere og porteføljeforvaltere om hvordan de opplever IR-arbeidet til 40 norske børsnoterte selskaper.- Når kvaliteten nå faller, kan det tyde på at selskapene begynner å bli bortskjemte. Kursene har steget de siste tre årene nesten uansett hva man har gjort. Men det er veldig farlig å begynne å ta lett på IR-arbeidet i gode tider. Når ruskeværet igjen kommer til børsen, vil man ha mindre å stå i mot med, sier Jan Glendrange i Burson-Marsteller i en melding.Han peker på at kvaliteten på IR-arbeidet frem til i år har vært i klar fremgang. Dette henger sammen med at mange selskaper tok rev i seil som en konsekvens av de tøffe børsårene i 2002 og 2003.Flere norske selskaper er blant de beste i Norden på IR. Aller best er TGS Nopec, Yara, Telenor, DnB Nor og Orkla. På bunn finner vi selskaper som RCCL, Tandberg, PGS, Stolt-Nielsen og Fast.- De selskapene som gjør det best, har en IR-strategi som er forankret hos toppledelsen. Høy tillit til toppledelsen er også er grunnfundament for å få en høy vurdering av analytikere, sier VD Robert Skölfman i analysebyrået REGI.

Nyheter
Børs