Tormod Hermansen kritisk til opsjonsavtale

Tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen er kritisk til opsjonsavtalen til nåværende toppsjef Jon Fredrik Baksaas.

Børs

Det har stormet rundt Jon Fredrik Baksaas' gullkantede opsjonsavtale i det siste. Avtalen sikrer millionlønn. Tormod Hermansen mener styret i Telenor ikke har gjort en god nok jobb. Hermansen synes ikke opsjoner er noen god måte å lønne toppledere på i virksomheter der staten er blant eierne, ifølge NRK. Det har stormet rundt Jon Fredrik Baksaas' gullkantede opsjonsavtale i det siste. Avtalen sikrer millionlønn. Tormod Hermansen mener styret i Telenor ikke har gjort en god nok jobb. Hermansen synes ikke opsjoner er noen god måte å lønne toppledere på i virksomheter der staten er blant eierne, ifølge NRK. - På det tidspunkt som styret ga denne avtalen, så var det nok ikke lett å se at den skulle gi seg så store utslag som den nå har fått. Jeg er overrasket over at styret ikke har sett dette, sier Hermansen til NRK.Det skal ha vært amerikanske investorer som presset fram opsjonsavtaler da Telenor ble delprivatisert i 2000. - Da vi var ute og solgte inn Telenor ved børsnoteringen, var det et gjennomgående spørsmål fra de store amerikanske og britiske investorene hva slags kompensasjonsordninger lederne hadde. Det var et klart ønske fra dem at lederne skulle ha insentivordninger som opsjonsprogrammer, sier Hermansen til Dagsavisen. (©NTB)

Nyheter
Teknologi