Vil redusere risiko for juks, rykter og markedsmanipulasjon

Et nytt register over shortsalg vil redusere mulighetene for juks, rykter og markedsmanipulasjon i aksjemarkedet, mener Folketrygdfondet.

Børs

Folketrygdfondet vil ha shortsalgregister. Folketrygdfondet vil ha shortsalgregister. - Vi mener et slikt register kan ha kursrelevans. Vi tror derfor at opprettelsen av et slikt register vil bidra til at alle aktørene på børsen får mer lik informasjon og at det forbedrer gjennomsiktigheten på markedsplassen. Det vil kunne redusere muligheten for eventuell markedsmanipulasjon, sier administrerende direktør Olaug Svarva i Folketrygdfondet til DN.Kaupthing-sjef Jan Petter Sissener mener derimot at et slikt register vil bli et bomskudd. Han tror et slikt register vil bli både mangelfullt og lite effektivt.

Nyheter
Børs