Kan Telenor bli Norges største?

- For et par år siden var det ingen som drømte om at Telenor skulle få en verdi som lå rundt 200 milliarder kroner. Det er minst like urealistisk å tro at vi skal bli Norges største selskap, sier Telenor-sjefen.

Børs

- For et par år siden var det ingen som drømte om at Telenor skulle få en verdi som lå rundt 200 milliarder kroner. Det er minst like urealistisk å tro at vi skal bli Norges største selskap. Ingen vet hva som skjer i en globalisert økonomi, sier Baksaas, men Telenor arbeider etter en bevisst vekststrategi.- Det har vi for øvrig gjort helt siden Kjell Holler ledet selskapet på 80-tallet. Nå er vi foreløpig i 13 land, sier konsernsjefen.MilliardmarkedHan mener OL på Lillehammer var enkeltbegivenheten som ga støtet til at Telenor tok sin mobilkompetanse med ut i verden. Opprinnelig var vi inne i 16 land. Noen steder har vi solgt, nye er kommet til. I øyeblikket bor det 625 millioner mennesker i de markedene vi opererer i. Ikke alle er en del av markedet, men av dem som kan velge om de vil ha mobiltelefon, velger mer enn 30 prosent Telenors selskaper.I tillegg til potensialet i de eksisterende markeder, har selskapet kastet sine øyne på Vietnam etter at landet ble med i WTO.Baksaas ser ingen stor motsetning i å drive Telenor som eget selskap og merkevare slik det skjer i Pakistan og det å eie en tredel av russiske Vimpelcom der tidligere samarbeidspartnere gjør sitt beste for å skyve Telenor ut.Telenor-metoden- Mens store mobilselskap som Vodafone presenterer en pakkeløsning lik for alle markeder, har Telenor valgt sin egen metode.- Vi har en lokal tilnærming og mener vi får en større gevinst med det. Vår måte å gjøre det på innebærer at vi balanserer lokal kunnskap med den globale kompetanse og erfaring som Telenor har. Vårt skifte av logo er begrunnet med internasjonaliseringen som hele tiden pågår. Vi bruker den nå i åtte land.(©NTB)

Nyheter
Børs