Gode økonomiske utsikter i USA og løfter om radikal omstrukturering av det tysk-amerikanske bilkonsernet DaimlerChrysler driver tyske aksjekurser oppover. Tysk tungindustri bidrar også til oppgangen.DAX-indeksen over de 30 viktigste aksjene på børsen i Frankfurt avsluttet onsdagen på 6961,18 poeng, opp 0,95 prosent siden dagen før og det sterkeste tallet siden november år 2000. Litt før stengetid var DAX helt oppe i 6965,39 poeng, ifølge avisen.Børslokomotivene i Frankfurt denne onsdagen var industriselskapene DaimerChrysler og ThyssenKrupp. Det kom flere gode rapporter fra tysk næringsliv i løpet av dagen, og optimistiske signaler fra USA bidro også til oppgangen.Det dominerende diskusjonstemaet på Frankfurt-børsen var DaimlerChryslers varsel om kutt og omstrukturering som skal gjøre konsernet lønnsomt igjen innen neste år. Konsernet legger ned en av sine fabrikker i USA, og til sammen 13.000 ansatte mister jobben.Også i London var stemningen høy på børsen onsdag. FTSE-indeksen over de viktigste aksjene brøt gjennom 6.400-grensen og endte på 6.421,2, det høyeste nivået siden november 2000, etter signaler om mindre inflasjonsfare i USA. (©NTB)