KjøpLogg inn

Analytiker anbefaler tre aksjer

Analytiker snakker om sterk trend, billig rederi og børsens billigste riggaksje. Her er tre aksjetips.

Publisert 12. april 2007 kl. 11.35
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 313 ord

I dagens morgenrapport fra Corporate Advise and Research omtales følgende aksjer som dagens case:

  • SAS (122,00) - sterke trafikktall for mars. SAS la i går frem trafikktall som viste at den sterke trenden i flymarkedet fortsatte i mars. Sterke markedsforhold sammen med en ledelse som har fokus på kjernevirksomheten, gjør at forholdene ligger godt til rette for solid resultatvekst fremover.SAS (122,00) - sterke trafikktall for mars. SAS la i går frem trafikktall som viste at den sterke trenden i flymarkedet fortsatte i mars. Sterke markedsforhold sammen med en ledelse som har fokus på kjernevirksomheten, gjør at forholdene ligger godt til rette for solid resultatvekst fremover.
  • I.M. Skaugen (42,00) - billig rederi. I.M. Skaugen la i går frem rapporten for første kvartal som første selskap på Oslo Børs. Denne var noe skuffende av to årsaker. For det første varslet rederiet om kostnadsøkninger på 10-12% for selskapets nybygg. Dernest var inntjeningen fra oljelektringsvirksomheten i USA var noe svakere enn estimert. På tross av det forannevnte lander vi likevel på en klar kjøpsanbefaling på aksjen.I.M. Skaugen (42,00) - billig rederi. I.M. Skaugen la i går frem rapporten for første kvartal som første selskap på Oslo Børs. Denne var noe skuffende av to årsaker. For det første varslet rederiet om kostnadsøkninger på 10-12% for selskapets nybygg. Dernest var inntjeningen fra oljelektringsvirksomheten i USA var noe svakere enn estimert. På tross av det forannevnte lander vi likevel på en klar kjøpsanbefaling på aksjen.
  • Scorpion Offshore (67,75) - børsens billigste riggaksje. En høy oljepris skaper et gunstig bakteppe for riggbransjen. Vårt førstevalg innen sektoren er Scorpion Offshore. I dagens rødglødende riggmarked tror vi ikke det vil by på problemer med å få beskjeftigelseScorpion Offshore (67,75) - børsens billigste riggaksje. En høy oljepris skaper et gunstig bakteppe for riggbransjen. Vårt førstevalg innen sektoren er Scorpion Offshore. I dagens rødglødende riggmarked tror vi ikke det vil by på problemer med å få beskjeftigelse