Kursene steg til sitt høyeste nivå siden 26. februar, da et brått kursfall i Kina rystet markedene verden over. FTSEurofirst 100-indeksen sluttet tirsdag ettermiddag på 1.546,93 poeng, etter at den på ett tidspunkt hadde vært oppe i 1.550.08. Investorer spådde at årsbeste hittil i London, 1.552,59, snart kan komme til å bli slått. Kursene steg til sitt høyeste nivå siden 26. februar, da et brått kursfall i Kina rystet markedene verden over. FTSEurofirst 100-indeksen sluttet tirsdag ettermiddag på 1.546,93 poeng, etter at den på ett tidspunkt hadde vært oppe i 1.550.08. Investorer spådde at årsbeste hittil i London, 1.552,59, snart kan komme til å bli slått. - Bølgen av fusjoner og overtakelser fortsetter å drive markedene oppover. Det svirrer mange spekulasjoner og rykter, som delvis vil vise seg å være riktige og delvis å være gale, sa strategen Henk Potts i finanskonsernet Barclays til nyhetsbyrået Reuters.Også i Frankfurt førte en bølge av tilbud om overtakelser i næringslivet til oppgang på børsen tirsdag. Tirsdag ettermiddag var DAX-indeksen kommet opp i 7.145 poeng, med aksjer i bilkonsernet DaimlerChrysler som viktigste drivkraft.I Paris økte CAC 40-indeksen med 0,3 prosent til 5.756 i formiddagshandelen på den første børsdagen etter påskeferien. Gode resultater fra gruveindustrien bidro ifølge meklere til optimisme på børsene over hele Europa. (©NTB)