Både på Oslo Børs og i de globale aksjemarkedene har pilene pekt oppover i påsken. Analytikerne i Orion Securities mener de fleste driverne på de toneangivende utenlandske børsene er positive.De tror følgende momenter taler for at oppgangen fortsetter i ukene fremover:
  • Verdensøkonomien er sterk og stabil idet svak vekst i USA veies opp av robust ekspansjon i resten av verdenVerdensøkonomien er sterk og stabil idet svak vekst i USA veies opp av robust ekspansjon i resten av verden
  • Subprimekrisen har satt en stopper for rentehevningene i USASubprimekrisen har satt en stopper for rentehevningene i USA
  • Aksjer er billige, og forholdene ligger godt til rette for multippelekspansjon nå som verdens de facto sentralbank, Federal Reserve, har avsluttet innstrammingenAksjer er billige, og forholdene ligger godt til rette for multippelekspansjon nå som verdens de facto sentralbank, Federal Reserve, har avsluttet innstrammingen