KjøpLogg inn

Ditt eget AS for 4900 kroner?

Glem revisor og aksjekapital, lokker reklamen. Advokatfullmektig Bernt Jørgen Stray i HSH advarer.

Publisert 12. april 2007 kl. 07.02
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 01.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord

Det skal etter det Finansavisen erfarer være mulig å opprette et aksjeselskap i England for den beskjeden sum av 4900 kroner. Da kan du glemme både revisor og aksjekapital. Stikkordet her er et såkalt Norskregistrert Utenlandsk Foretak (NUF).Mens reklamen lokker med superbillig opprettelse av aksjeselskap i utlandet, kommer samtidig en advarsel fra advokatfullmektig Bernt Jørgen Stray i Handels- og Servicenæringens Hovedorganiasjon (HSH).- Du bør tenke deg om før du hopper på tilbudet hvis du skal fortsette å drive virksomhet i Norge. Ved etablering av et NUF blir man underlagt et annet lands lovverk, og må i dette tilfellet forholde seg til regnskapsreglene i Storbritannia i tillegg til norske regler. Dette kan skape mer bry enn glede, sier Stray ifølge avisen.