Etter flere år med tap som Hydro-selskap, oppnådde Hydal ifjor en driftsmargin på 25 prosent av 24,6 millioner kroner i omsetning, skriver DN. Marine Aluminium omsatte for nærmere 192,7 millioner kroner med 10,6 prosent.Ståle Karlsen (41), som kjøpte Hydal fra Hydro sammen med Hagbard Sandhåland (44) i 2003, sier de var gjennom en omfattende runde med tilbud og forhandlinger før de fikk kjøpe selskapet.Karlsen var salgssjef i Hydal fra 1995 til 1998, før han kom tilbake til bedriften i 2001.Karlsen mener det er flere grunner til at selskapet begynte å gå i pluss etter at de hadde overtatt.- Vi har en mye slankere organisasjon med mindre administrasjon og mindre krav til intern møtevirksomhet. Er du et eget selskap i Hydro har du samme rapporteringskrav uansett størrelse. Det er ganske krevende for en liten organisasjon, sier Karlsen til avisen.