Torsdag ble det offentliggjort at SEB Enskilda-sjef Mads Syversen går i partnerskap med kollega og avtroppende corporatesjef Petter Bakken, supermekler Gaute Eie, Fokus Markets-sjef Anders Eivind Eide og en av de mektigste rådgiverne i landet, Jon Gunnar Pedersen, for å bygge opp det nye stjernemeklerhuset Arctic Securities. Torsdag ble det offentliggjort at SEB Enskilda-sjef Mads Syversen går i partnerskap med kollega og avtroppende corporatesjef Petter Bakken, supermekler Gaute Eie, Fokus Markets-sjef Anders Eivind Eide og en av de mektigste rådgiverne i landet, Jon Gunnar Pedersen, for å bygge opp det nye stjernemeklerhuset Arctic Securities. Dermed kunne man kanskje tenke seg at økt konkurranse ville gi lavere priser. Men meklerbransjen ser ut til å være unntaket fra denne regelen. Investor Torstein Tvenge sier til E24.no at det viktigste er hva meklerne leverer.- Enhver bransje har en haug med middelhavsfarere og noen som er veldig gode. Da er det bare rett og rimelig at de beste får betalt for den jobben de gjør, sier Tvenge.Oppfatningen deles av Rune Rinnan i Telenor Venture, et selskap i Telenor-systemet som investerer penger i oppstartsbedrifter. - Jeg har ikke noe problem med at meklerbransjen tjener mye penger, så lenge vi også tjener penger, sier han.Professor Thore Johnsen ved Norges Handelshøyskole i Bergen sier at det ikke er noen effektiv konkurranse i meklermarkedet, fordi det bare er noen få spillere i den høyeste divisjonen. Mads Syversen skal eie nesten halvparten av det nye meklerhuset. Han har ingen planer om å presse prisene. - Det har ikke vært noe tema i det hele tatt, sier Syversen til Aftenposten. (©NTB)