Kan dette bli Tomras nye pengemaskin?

- Utsiktene for Tomra er gode, sier First-analytiker Einar Strømstad til HegnarOnline. Han peker på det som kan bli selskapets nye pengemaskin.

Børs

Tomra la etter børsslutt i går frem sine tall for 1. kvartal. Resultatet før skatt kom inn på 70 millioner kroner, mens driftsinntektene beløp seg til 794 millioner kroner.Forventningene lå ifølge TDN Finans på 69 og 746 millioner kroner for hhv. resultat og omsetning.- I sum var resultatet litt bedre enn ventet, og utsiktene er gode, sier First-analytiker Einar Strømstad til HegnarOnline.Tomras nye pengemaskin? Han fant flere overraskelser i kvartalsrapporten.- Industrial Recycling (TiTech) var klart bedre enn ventet, og dette området vil fortsatt være en lønnsom vekstmotor. Tesco-prosjektet var klart svakere enn ventet, men problemene synes å være løst, og uansett er dette fortsatt nybrottsarbeid. Lønnsomheten fra denne typen virksomhet kan med tiden (2009 og utover) bli meget stor, fortsetter han overfor HegnarOnline.First Securities opprettholder sitt positive syn, og anbefaler kjøp av Tomra-aksjen.

Nyheter
Børs