Kanadisk dødsbo verdt milliarder

Wega Mining har sikret seg eiendom fra dødsboet til gruveprofilen Theodore Arnold. Nå starter jakten på gull, sølv, sink og kobber til en mulig verdi av ti mrd. kroner.

Børs

Det var gjennom datterselskapet Merit Mining selskapet kjøpte opp dødsboet.- Endelig kan vi avsløre den virkelige grunnen til at vi kjøpte aksjene i Merit Mining, sier adm. direktør Lars marius Furu til DN.- Kort fortalt har Merit inngått en avtale om kjøp av eiendommen "J & L" fra dødsboet til Theodore Arnold, fortsetter Furu.Eiendommen ligger helt vest i Canada. Selve gruveområdet består av 4,6 mill. tonn malm, med forekomster av gull, sølv, sink og kobber.- Summen av verdiene i bakken ligger på rundt ti mrd. kroner, sier Furu.Jan Haudemann-Andersen er hovedeier av Wega Mining, med 63 prosent av aksjene.

Nyheter
Børs