Oslo Børs åpner opp

Oslo Børs stiger pent i åpningen. Yara stiger til tross for at analytikernes forventninger ikke ble innfridd.

Børs

Oslo Børs åpner opp etter to dager med fall. Etter 15 minutters handel er hovedindeksen opp 0,5 prosent til 467,16 poeng. Wall Street endret seg lite i går kveld, mens Asia-børsene steg i dag, spesielt Shanghai-børsen. Oslo Børs åpner opp etter to dager med fall. Etter 15 minutters handel er hovedindeksen opp 0,5 prosent til 467,16 poeng. Wall Street endret seg lite i går kveld, mens Asia-børsene steg i dag, spesielt Shanghai-børsen. Yara stiger 1,7 prosent til 169,25 kroner etter å ha meldt om resultathopp i første kvartal. Resultatene var imidlertid litt svakere enn analytikerne hadde ventet. Yara opplyser i en annen melding at selskapet har signert en intensjonsavtale med indiske Kribhco for etablering av et samarbeidsselskap for produksjon og markedsføring av mineralgjødsel.Oljeprisen har ikke endret seg stort siden børsslutt i går. Brent-olje for levering i juni omsettes for 66,01 dollar fatet. Hydro og Statoil stiger 0,3 og 0,6 prosent til henholdsvis 201,50 og 165 kroner. DNO står i pluss 1,4 prosent til 11,20 kroner.AGR-aksjen stiger 3,3 prosent til 70 kroner i kjølvannet av et oppkjøp i USA. Bare Byggma (pluss fem prosent og Aker Kværner (pluss 3,4 prosent) er bedre.SuperOffice, Tandberg og Orkla ligger høyt på taperlisten, noe som skyldes at aksjene noteres ex utbytte. SuperOffice er ned 1,4 prosent (50 øre) til 36 kroner, men stiger i realiteten 1,50 kroner når man justerer for utbyttet. Selskapet la frem bede tall enn ventet i dag. Tandberg er ned 2,4 prosent (tre kroner) til 130,50 kroner. Her er utbyttet på 80 øre. Orkla noteres både ex utbytte på 10 kroner og ex splitt én til fem. Aksjen er sist omsatt for 92,20 krnoer.Solstad Offshore og Aker Seafoods er aller svakest med fall på 4,2 og 2,9 prosent.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs