KjøpLogg inn

Spekulasjoner løfter aksje

Er det Kjell Inge Røkke som snuser på Odim? Aksjen stiger på høyt volum. Slik ser det ut på Oslo Børs ved lunsjtider.

Publisert 13. april 2007 kl. 11.25
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 01.32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 327 ord

I dag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 0,97 prosent og står dermed i 467,71 poeng. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i mai, har gått opp 0,71 prosent og står nå i 69,21 dollar. I dag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 0,97 prosent og står dermed i 467,71 poeng. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i mai, har gått opp 0,71 prosent og står nå i 69,21 dollar. Oppturen fortsetter i Orkla, hvor aksjen i dag klatrer 1,54 prosent til 461 kroner. Oljegigantene Statoil og Norsk Hydro legger på seg henholdsvis 1,36 prosent og 1,35 prosent.På toppen av vinnerlisten finner vi Odim som stiger 7,14 prosent på høyt volum. Tidligere denne uken kunne vi lese at Aker-konsernet planlegger å etablere et gigantfond til oppkjøp av børsnoterte og unoterte selskaper. Ifølge DN skal pengene etter planen brukes til å kjøpe etablerte selskaper som jobber innenfor olje- og offshorerelaterte teknologiprosjekter. Fra før har Aker Equity Fund eierandeler i de to oljeleverandørselskapene Odim og Bjørge. Bjorge-aksjen klatrer i dag 2,59 prosent.Golden Ocean Group har kjøpt to nybyggingskontrakter på Daehan Shipbuilding-verftet i Sør-Korea, pluss to nybyggingskontrakter på Zhoushan Jinhaiwan-verftet i Kina. Capesize-fartøyene på hhv. 170.000 og 176.000 dødvekttonn vil bli levert mellom desember 2008 og oktober 2009. Total kjøpssum for de fire enhetene er på 296 millioner dollar. Golden Ocean-aksjen legger på seg 2,39 prosent. Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.