KjøpLogg inn

Stein Erik Hagen gleder seg over kursfest på Oslo Børs

Stein Erik Hagen og aksjonærene i Orkla kan glede seg over fantastiske dager på Oslo Børs. Dagens børskommentar får du her.

Publisert 13. april 2007 kl. 16.58
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 01.32
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 555 ord
Scanpix / Scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 0,74 prosent før den sluttet på 466,63 poeng. Det ble omsatt aksjer for 13,2 milliarder kroner. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i mai, har gått opp 0,45 prosent og står nå i 69,03 dollar. Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 0,74 prosent før den sluttet på 466,63 poeng. Det ble omsatt aksjer for 13,2 milliarder kroner. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i mai, har gått opp 0,45 prosent og står nå i 69,03 dollar. Oljegigantene Statoil og Norsk Hydro la på seg henholdsvis 1,82 prosent og 1,11 prosent. Best gikk det med Scana Industrier som gikk opp 10,39 prosent.Høyt oppe på vinnerlisten finner vi Odfjell Invest som klatret 7,14 prosent. Selskapet har mottatt melding om kontraktstildeling for den halvt nedsenkbare 6. generasjons boreriggen `Deepsea Atlantic` som er under bygging hos Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., Ltd. i Sør-Korea. Kontraktsverdi basert på fire års fast kontraktsperiode er om lag 4,5 milliarder kroner, inkludert dekning av mobiliseringskostnader.Odim-aksjen klatrer 5,24 prosent på høyt volum. Tidligere denne uken kunne vi lese at Aker-konsernet planlegger å etablere et gigantfond til oppkjøp av børsnoterte og unoterte selskaper.Ifølge DN skal pengene etter planen brukes til å kjøpe etablerte selskaper som jobber innenfor olje- og offshorerelaterte teknologiprosjekter. Fra før har Aker Equity Fund eierandeler i de to oljeleverandørselskapene Odim og Bjørge.Golden Ocean Group har kjøpt to nybyggingskontrakter på Daehan Shipbuilding-verftet i Sør-Korea, pluss to nybyggingskontrakter på Zhoushan Jinhaiwan-verftet i Kina. Capesize-fartøyene på hhv. 170.000 og 176.000 dødvekttonn vil bli levert mellom desember 2008 og oktober 2009. Total kjøpssum for de fire enhetene er på 296 millioner dollar. Golden Ocean-aksjen la på seg 1,20 prosent.Hagen har grunn til å feire Orkla fortsetter å stige mot nye toppnoteringer på Oslo Børs og aksjonærene kunne i dag glede seg over at aksjen klatret 1,65 prosent til 461,50 kroner. Tidligere i dag var aksjen oppe i 466 kroner. Det priset selskapet til 97 milliarder kroner og Hagens aksjer til 20 milliarder kroner.Bare siden nyttår har Orkla steget med 30,7 prosent, noe som har gjort Hagens aksjepost i Orkla drøyt 6 milliarder kroner mer verdt!Men skal vi tro enkelte analytikere er det ikke slutt på oppgangen ennå.- Vi har vært spesielt positive til Orkla lenge, og jeg tror selskapet vil levere et meget bra første kvartal. Orkla har ingen problemområder etter salget av Media. Vi har et kursmål på 510 kroner aksjen, sier Tore Østby, analytiker i Handelsbanken, til HegnarOnline. Det vil i så fall prisen Orkla til 106 milliarder kroner og Hagens aksjepost vil med det stige med ytterligere nesten 2 milliarder kroner.De fleste av de som investerer penger på børsen starter feiringen lenge før de er der. Men ikke Hagen. Han har kanskje større planer? Trygve Hegnar tror i hvert fall det. Mer om det her .Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.