at to av Tomras eksisterende kunder i Tyskland har lagt inn bestilling på flere panteautomatsystemer. Det dreier seg om 800 nye maskiner. at to av Tomras eksisterende kunder i Tyskland har lagt inn bestilling på flere panteautomatsystemer. Det dreier seg om 800 nye maskiner. Ifølge administrerende direktør Amund Skarholt i Tomra ligger snittprisen på rundt 150.000 kroner per maskin.- Tidligere har vi sagt at Tyskland-maskinene ligger rundt 150.000 kroner per stykk i snittpris. Det er nok retningsgivende her, men noen maskiner er større og noen mindre, sier Skarholt til Reuters.- Vi får jo flere kontrakter, spørsmålet er mer fra hvem og hvor. Dette er en bekreftelse fra markedet om at kundene som har installert Tomra-maskiner er fornøyde og vil fortsette å bruke Tomra som leverandør, sier Skarholt.Tomra-aksjen stiger 2,7 prosent til 45,80 kroner.