- Dette er risikofaktor nummer 1 for aksjemarkedet

Investorene er nervøse foran dagens åpning på Wall Street. Sjefstrateg peker på risiko nummer 1 for aksjemarkedet.

Børs

Futureshandelen peker mot en flat til svakt positivt åpning på Wall Street onsdag. Men investorene bekymrer seg ifølge Reuters over en sterkere yen.En svak japansk valuta har trigget investorer til å låne billig i yen for å investere i papirer med høyere avkastning i andre land, i såkalte carry trades. Yenen stiger onsdag mot både dollar og euro.- Risiko nummer 1 Yenen står i 122,49 mot dollar og 164,67 mot euro.- Det som har drevet markedet er denne massive likviditeten fra personer som foretar enveis veddemål på en svakere yen. Sist gang folk innløste carry trades, i februar, forårsaket det fall på børsene. Dette er risiko nummer 1, sier sjefstrateg Paul Mendelsohn hos Windham Financial Services i Charlotte, Vermont ifølge nyhetsbyrået.S&P 500-futures stiger 1,50 til 1.499,30, mens Nasdaq-futures er opp 2,50 til 1.928 poeng.Følg førhandelen her.

Nyheter
Børs