Øystein Stray Spetalen blant dagens tapere på Oslo Børs

Selv om Øystein Stray Spetalens GGS har gått som en kule de siste dagene, troner selskapet i dag på toppen av taperlisten. Slik ser det ut ved lunsjtider.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs

I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 0,87 prosent og står dermed i 498,02 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 4,5 milliarder kroner. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i august, har gått ned 0,59 prosent og står nå i 70,94 dollar. I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 0,87 prosent og står dermed i 498,02 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 4,5 milliarder kroner. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i august, har gått ned 0,59 prosent og står nå i 70,94 dollar. Oljegigantene Statoil og Norsk Hydro reagerer med kursfall på henholdsvis 1,00 prosent og 0,78 prosent.First Olsen Ltd. har kjøpt 5,12 millioner aksjer i Fred. Olsen Production til 26 kroner aksjen, heter det i en børsmelding fra Bonheur og Ganger Rolf. Etter dette har First Olsen 61,5 prosent av de stemmegivende aksjene i selskapet. Verdien på Fred. Olsen Production har i dag økt med 6,67 prosent.TV-grafikkselskapet Vizrt har fått en ordre fra et stort kabelbasert programnettverk i USA til en verdi av 3,5 millioner dollar. Nettverket, som er kunde fra før av, vil kjøpe ytterligere realtids-, 3D-grafikk og kartprogramvare for kringkastingsfasiliteter i New York og Washington. Vizrt-aksjen klatrer 2,43 prosent på nyheten.I går ble det bekreftet at Seadrill har inngått kontrakt med Hydro og Shell til en verdi av 4,8 milliarder over fire år. - Raten kom inn noe over det vi hadde forventet samtidig som de får oppstart tidligere enn det vi regnet med. Det har imidlertid gått en del rykter om denne kontrakten på forhånd, og kursen har nok gått litt på det, sier Carnegie-analytiker Stian Eliassen til Finansavisen. Verdien på Seadrill faller i dag 2,14 prosent.GGS har fått tidenes revisorsmekk i årsberetningen for 2006 fra Ernst & Youngs revisor Arne Dale, skriver Dagens Næringsliv. Kredittilsynet skal ikke ha vært borti lignende tilfelle tidligere. Nå er seismikkselskapets merknader i beretningen langt mer alvorlige og omfattende enn de tidligere har vært. Det er ikke godt nytt for kjendisinvestorene Øystein Stray Spetalen og Arne Blystad som ser GGS-aksjen falle 6,45 prosent etter en fantastisk kursoppgang den siste tiden.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.

Nyheter
Børs