93 år gammel investor holder seg unna følgende aksjer

- Så tjukk i holdet er jeg ikke, sier Erik Sture Larre. Investoren som er god for 700 millioner kroner forteller hvilke aksjer han styrer unna.

Børs

Erik Sture Larre er 93 år gammel og en av Norges rikeste menn. Ifølge Kapital er investoren god for 700 millioner kroner. I dagens utgave av Dagbladet forteller han hvilke aksjer han styrer unna.Foto: Scanpix.- Jeg gjør aldri forretninger med selskap som har en dominerende eier. Det er et gammelt uttrykk som heter at leilighet gjør tyv. Jeg eier ingenting i utlandet, ikke en leilighet en gang. Jeg holder meg også unna IT. Det å selge og kjøpe bakhoder er ikke interessant. Flytter han som har hjernen ut av lokalet så er det ikke noe verdt, sier Larre til Dagbladet.Investoren innrømmer at han også er meget forsiktig med å investere i shipping, samtidig som han har sluttet med fast eiendom.- Så tjukk i holdet er jeg ikke, understreker Erik Sture Larre.Gjennom selskapet Tonsenhagen Forretningssentrum har Larre tjent seg søkkrik. Ifølge Kapital har han verdier for rundt 700 millioner kroner i eiendom, grunnfondsbevis og aksjer. Han trives med å jobbe døgnet rundt, og har mye å henge fingrene i.- Jeg må alltid ha med meg siste notering på New York-børsen før jeg tar kvelden, for da vet jeg når jeg behøver å stå opp om morran. Har det ikke kommet krakk der borte, da kan jeg sove lenge, sa Larre nylig i et intervju med til Kapital.Ifølge Kapital har Larre sterke synspunkter på pensjonistpolitikken, og har ingen planer om å pensjonere seg.- Å lovbestemme pensjonsalder er menneskefiendtlig. Jeg kommer aldri til å legge opp. Jeg skal dø med støvlene på, sa Larre til Kapital.Les også: 93 år gammel investor sitter med 50 posisjoner på Oslo Børs

Nyheter
Børs