Aksjesjef om børsrekord

Aksjesjef Paal Karstensen i DnB NOR Markets mener det er flere årsaker til at børsen går nå.

Oljeprisen kan sende børsen videre opp, tror aksjesjef Paal Karstensen i DnB NOR Markets. Oljeprisen kan sende børsen videre opp, tror aksjesjef Paal Karstensen i DnB NOR Markets. - Den oljeprisen vi har i dag, er det nok ingen som har inne i sine estimater. Dersom den holder seg på dagens nivå, vil det nok derfor komme mange oppjusteringer i tiden som kommer. Dette kan bidra til å gi markedet ytterligere støtte, sier aksjesjefen til DN.- I dag (i går, red. anm.) var også oppkjøpskampen om Alcan en faktor bak børsoppgangen. Rio Tintos høye bud på Alcan synliggjør verdiene i aluminiumsselskapet, og bidrar dermed også til å synliggjøre verdiene i Hydro, sier Karstensen.Ifølge aksjesjefen har det vært knyttet stor spenning til tallene for andre kvartal.- Når et så stort selskap som Tandberg leverer et så godt resultat som det gjorde, er det nok med på å berolige markedet og gjøre aktørene litt mer trygge på at vi ikke vil få så store negative overraskelser, sier Karstensen.Markedet drives av høy oljepris og av at resultatene som er blitt offentliggjort hittil, har overgått forventningene, mener han.