Alcan-bud priser Hydro til 173 mrd. - 84 prosent mer enn markedet

Rest-Hydro er verdt 173 milliarder kroner basert på gårsdagens Alcan-bud, mener analytiker Oddvar Bjørgan. Markedet priser Hydro til baare 94 milliarder.

I går ble det kjent at Rio Tinto byr 225 milliarder kroner for aluminiumsprodusenten Alcan. I går ble det kjent at Rio Tinto byr 225 milliarder kroner for aluminiumsprodusenten Alcan. - Dette budet etablerer en spennende verdsettelse av aluminiumsaktiva, sier informasjonssjef Thomas Knutzen i Hydro til DN..Analytiker Oddvar Bjørgan i ABG Sundal Collier har regnet seg frem til at Alcan prises 84 prosent høyere enn rest-Hydro prises til.- Rest-Hydro prises nå til 77 kroner per aksje, totalt rundt 94 milliarder kroner. Det innebærer en prising av selskapet dividert på driftsresultatet (enterprise value/ebitda) tilsvarende 5,1. For Alcans del er dette forholdstallet 9,4, det si 84 prosent høyere, sier Bjørgan.Dersom Hydro skulle ha blitt verdsatt på samme nivå som Alcan, ville rest-Hydro dermed vært verdsatt til 173 milliarder kroner, slår han fast.