All time high x 2 på Oslo Børs

Oslo Børs hadde en fin stigning torsdag ettermiddag, godt hjulpet av blant annet stigende oljepris. I tillegg opplevde Hydro og Tandberg all time high på børsen i dag.

Oslo Børs hadde en relativt stabil stigning fra lunsjtider og til stengetid torsdag. Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 518,18, opp 1,15 prosent.I dag ble det klart at Gazprom har plukket ut Total som partner på Shtokman LNG- prosjektet, men det ser ikke ut som om oljekammeratene Statoil og Hydro lar seg påvirke av det. Oljegiganten Statoil er opp 2,82 prosent til 191,25 kroner. Det ble all time high for Hydro-aksjen i dag. Aksjen endte på 243, opp 3,74 prosent. Brent-olje for levering i august er ved 17.00-tiden helt oppe i 76,93 dollar fatet, opp 1,98 prosent.Informasjonsdirektør i Statoil, Ola Morten Aanestad, bekrefter overfor TDN Finans at Statoil fortsatt er i dialog med Gazprom angående Shtokman-prosjektet.- Jeg vil ikke gå inn på hva våre samtaler med Gazprom går ut på. Vårt mål med samtalene er å finne frem til en løsning som både Gazprom kan leve med, og som vi kan forsvare overfor våre aksjonærer. Vi er interessert i å gå inn i hele prosjektet og gjennom hele verdikjeden, sier Aanestad.Selskapet Tandberg bidro til å trekke børsen opp torsdag ettermiddag, etter et bedre enn ventet resultat onsdag etter børs. Meglerhuset Handelsbanken Capital Markets anbefaler kjøp av Tandberg-aksjen etter onsdagens sterke rapport. Kursmålet er satt ifølge TDN Finans til 180 kroner per aksje.Tandberg oppnådde også all time-high torsdag, og endte på 144 kroner per aksje, opp 5,88 prosent.Dagens børsvinner ble Medicult, som klatret 16,81 prosent til 27,10 kroner, etterfulgt av Golden Ocean Group, opp 8,38 prosent til 21,35 kroner.Dagens taper ble Eitzen Maritime Services, ned 9,68 prosent til 4,01 kroner, etterfulgt av Telio, ned 4,73 prosent til 14,10 kroner.Tomra legger etter børsslutt i dag frem tall for andre kvartal. Handelsbanken Capital Markets har en "reduce"-anbefaling på Tomra før rapporten.Totalt ble det handlet aksjer for 12,9 milliarder kroner.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne / taperne på NYSE.Vinnerne / taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene.