Alt om Ementor

Ementor-aksjen stiger over 5 prosent på gode kvartalstall fredag. Her får du alt om tallene, kommentarer fra meglerhus og konsernsjefen.

Etter store underskudd syv år på rad er Ementor-skuta igjen på rett kjøl. I forkant av fredagens Q2-presentasjon forventet analytikerne at selskapet ville rapportere en omsetning på 3,1 milliarder kroner og melde om en bunnlinje på 63 millioner kroner i andre kvartal 2007, viste en undersøkelse gjort av Reuters.LIVE-presentasjonen startet fredag klokken 08.00 i Ementors lokaler i Brynsalleen 2. Opptaket fra denne sendingen kan du se ved å klikke her.Ementor Group overgikk i dag analytikernes forventninger og meldte om et driftsresultat på 92 millioner kroner i 2. kvartal 2007, opp fra 25 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsinntektene steg fra 1.548 til 3.310 millioner kroner.Resultatet før skatt fra videreført virksomhet økte fra 20 til 80 millioner kroner.Analytikere hadde ifølge TDN Finans ventet et driftsresultat på 76 millioner og inntekter på 3.122 millioner kroner.Det var en tilfreds Ementor-sjef, Jo Lunder, som presenterte selskapets tall. Han kunne rapportere at integrasjonsprosessen i forbindelse med sammenslåingen av Ementor, Atea og Topnordic nå er gjennomført i sin helhet og at det annonserte kosnadskuttprogrammet på 200 millioner kroner også er gjennomført og realisert. Samtidig er selskapet på god vei til å nå sine tidligere uttalte inntekts- og marginmål, blant annet en EBITDA-margin på 4 prosent innen 2008. Pro-forma tallene for Q2-2007 viser en EBITDA-margin på 4,9 prosent. Lunder sa i dag at Ementor opprettholder sitt marginmål på 4 prosent, med mulighet for å kunne nå 5 prosent i fremtiden.Kontantstrømmen til selskapet var negativ i andre kvartal, men dette skyldes ifølge Lunder oppbygging av arbeidskapital og stor utfakturering i slutten av kvartalet. Med den veiledningen selskapet gir vil kontantstrømmen øke, skriver TDN Finans.På spørsmål om Lunder nå kan ta ferie med god samvittighet, svarte han følgende:- Synes du ikke det? Jo, vi er godt fornøyd med resultatene vi har presentert her i dag og den utviklingen selskapet har hatt.Hittil i år har konsernet annonsert fem oppkjøp, noe som selskapet peker på gir mulighet for kostnadssynergier, økt geografisk tilstedeværelse og høyere kompetanse. Lunder sa i dag at vi kan forvente ytterligere konsolidering i bransjen og at Baltikum, som selskapet har trukket frem tidligere, vil kunne være et naturlig skritt for Ementor.- Det er mange spennende muligheter i Baltikum og Russland, men også en del dårlige selskaper. Heldigvis har jeg fem års erfaring fra Russland, så jeg er trygg på at vi skal gjøre de riktige tingene dersom noe spennende skulle dukke opp. Vi har ikke noen spesifikke selskaper i pipelinen, men merker oss at det er noen selskaper som er mer interessante enn andre, sier Lunder til HegnarOnline.I dag uttaler han også at Ementor er raskt på vei mot en situasjon der selskapet må etablere en utbyttepolitikk.Analytikerne Når det gjelder analytikerstanden ble de fleste overrasket på den positive siden i dag og flere kommer nok til å oppgradere sine estimater på aksjen. Blant selskapene som allerede har vært ute med en heving av kursmål finner vi Handelspartner Securities som hever kursmålet på Ementor-aksjen med 4 kroner til 56 kroner.- Ementor leverte sterke tall på dagens kvartalspresentasjon, med både inntektene og resultatet over forventningene i tillegg til at EBITDA-marginen oversteg forventningene. På bakgrunn av tallene og forventning om ytterligere konsolidering i bransjen hever vi inntektsbildet og marginbildet noe. Vi løfter kursmålet med 4 kroner til 56 kroner, skriver Handelspartner i en oppdatering.Også DnB NOR Markets er fornøyde og operer med en kjøpsanbefaling og kursmål på 60 kroner.Spørsmålsrunden Det ble en interessant spørsmålsrunde i etterkant av Lunders presentasjon i dag. Spørsmålsrunden, som gikk LIVE på HegnarOnline, finner du opptaket av i sin helhet ved å klikke her. (Velg kapitler - spørsmål og svar)Blant annet svarer konsernsjefen på spørsmål fra analytikerne om økningen i nettogjeld for kvartalet, om vi kan forvente at den negative topplinjeeffekten sammenslåingen av selskapene har gitt er over, og hva slags organisk vekst Lunder tror er oppnålig i året som kommer gitt dagens marked.Videre dreide spørsmålene seg blant annet om hvorvidt en svakere dollar vil kunne gi noen effekt på selskapets resultat, hvordan selskapet ser sin oppkjøpsstrategi prismessig og geografisk og om været var en faktor som påvirket selskapets sterke juni-salg. Q2-rapporten finner du her.