Analysesjef: Dette er en aksje man skal eie

Analysesjef Knut Erik Løvstad skamroser Tandberg etter gårsdagens nyheter. I dag stiger aksjen kraftig på Oslo Børs.

Scanpix / Scanpix

Etter børsslutt onsdag la Tandberg frem sine kvartalstall. Her kunne vi lese at selskapet omsatte for 143,8 millioner dollar i andre kvartal 2007 mens resultat før skatt endte på 32,2 millioner dollar. Analysesjef Knut Erik Løvstad i Handelsbanken Capital Markets sier til Reuters at han er godt fornøyd med tallene. Etter børsslutt onsdag la Tandberg frem sine kvartalstall. Her kunne vi lese at selskapet omsatte for 143,8 millioner dollar i andre kvartal 2007 mens resultat før skatt endte på 32,2 millioner dollar. Analysesjef Knut Erik Løvstad i Handelsbanken Capital Markets sier til Reuters at han er godt fornøyd med tallene. - Det hadde ikke vært noe problem for Tandberg å vise marginer godt over 30 prosent, men da hadde de kanskje ikke vært i en like sterk posisjon om to år. Selskapet har sagt at de bruker den marginen som er over 23-24 prosent til å investere i fremtidig vekst. Dette er en aksje man skal eie. Jeg tror Tandberg er i en helt unik posisjon til å høste de neste par årene, sier Løvstad til Reuters.Handelsbanken har en kjøpsanbefaling på Tandberg, og hever nå kursmålet fra 170 kroner til 180 kroner. I skrivende stund omsettes aksjen for 142,70 kroner, opp 4,93 prosent.