Analytiker: - Holder du deg fast nå?

- Man kan spørre seg når det vil gå opp for markedet at resultatene i mange supplyselskaper er i fare, sier analytiker.

Spotratene for ankerhåndteringsbåter (AHTS) har kollapset siden mai. Til tross for det har supply-aksjene steget. Spotratene for ankerhåndteringsbåter (AHTS) har kollapset siden mai. Til tross for det har supply-aksjene steget. - Man kan spørre seg når det vil gå opp for markedet at resultatene i mange supplyselskaper er i fare, sier supplyanalytiker Marius Gaard i Carnegie Securities til Finansavisen.Ifølge analytikeren har det ikke gått opp for markedet at fallende dagrater på ankerhåndteringsskip er dårlig nytt for resultatene i andre og tredje kvartal.- Hvor mye har ratene falt siden mai?- Holder du deg fast nå? Rundt påske lå dagratene for mellomstore ankerhåndteringsbåter rundt 50.000 pund. Den siste uken har kontraktene gått på mellom 8.000 og 12.000 pund. Dette har skjedd uten at det har kommet noe særlig mer båter inn i markedet, sier Gaard.Carnegie anbefaler spredning av eksponeringen. Dof, Dof Subsea, Eidesvik og Siem Offshore er eksempler på supplyselskaper som har hatt liten eller ingen eksponering i spotmarkedet.