Analytiker om Tomra: Det er dette markedet selger ned på

- Jeg synes i utgangspunktet at markedet straffer Tomra vel hardt, men slik er det dessverre, sier Carnegie-analytiker Preben Rasch-Olsen.

Tomra-aksjonærene har en tung dag i dag. Utsettelsene i Tesco-prosjektet er ifølge analytikere hovedårsaken til at aksjen er ned over ti prosent. Tomra-aksjonærene har en tung dag i dag. Utsettelsene i Tesco-prosjektet er ifølge analytikere hovedårsaken til at aksjen er ned over ti prosent. - Jeg synes i utgangspunktet at markedet straffer Tomra vel hardt, men det er dessverre slik at når det blir utsettelser på prosjekter, øker usikkerheten og mange velger å selge seg ut, sier Carnegie-analytiker Preben Rasch-Olsen til Reuters.- Dette ødelegger estimatene for 2007, og det er det markedet selger ned på, legger han til.Rasch-Olsen tror ifølge nyhetsbyrået på at Tomra kan forsvare en kurs på 60-65 kroner, men spår en litt kjedelig nyhetsstrøm frem til i høst.Analytiker Torben Sommer i S&P Equity Research gjentar ifølge Reuters en salgsanbefaling med kursmål 45 kroner, mens Bengt Kirkøen i Fondsfinans holder på sin nøytralanbefaling.