Analytiker: Tomra fortjener å falle ti prosent

Tomra-aksjen straffes med et kursfall på 9,4 prosent etter gårsdagens Q2-tall. - Et fall på rundt ti prosent er OK, sier Kaupthing-analytiker Geir Kristiansen til HegnarOnline, og peker på rapportens skuffelser.

Tomra la i går frem tall mer eller mindre som ventet. Omsetningen på 887 millioner var litt over, mens driftsresultatet på 111 millioner var et par millioner kroner under.- Resultatet var på linje med forventingene, men høyt kostnadsnivå og langsommere utrulling i Tesco var skuffende. Markedet har fokusert på mulighetene for tilleggsordrer fra Tesco og ordre fra andre ikke-pantemarkeder, og problemene i Storbritannia gjør det lite sannsynlig at slike ordrer vil komme i år, sier Kaupthing-analytiker Geir Kristiansen til HegnarOnline.Kristiansen peker på at Tesco-problemene også øker usikkerheten rundt Tomras satsning på ikke-pantemakeder.- Ti prosent ned er OKPå Oslo Børs straffes Tomra-aksjen med et kursfall på 9,4 prosent til 48,75 kroner. Det mener Kaupthing-analytikeren er greit.- Et fall på rundt 10 prosent er OK, fortsetter han overfor HegnarOnline.Kristiansen endrer ikke sin "reduce"-anbefaling og kursmålet på 50 kroner.