Børsfall i Oslo, men vinneren stiger åtte prosent

Oljeprisen bidrar til å senke hovedindeksen på Oslo Børs tirsdag formiddag. Men det finnes lyspunkter. Det største stiger åtte prosent etter aksjekjøp.

En oljepris litt på retur bidrar til å senke Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen står i øyeblikket i 513,85 poeng etter en nedgang på 0,42 prosent.Brent olje for august-levering står nå i 75,12 dollar fatet, som er ned 66 cent i dag, og 93 cent sammenlignet med nivået etter børsslutt i går.Statoil reagerer ned 1,1 prosent, mens Hydro faller 0,42 prosent. DNO er ned 0,5 prosent, mens PA Resources ramler 1,61 prosent. Blant taperne i offshore er SeaDrill, PGS og Fred. Olsen Energy, som er ned 1,15-1,75 prosent.Taperlisten toppes av Nutri Pharma, som faller 5,2 prosent. Nærmest kommer Ignis med en nedtur på 3,85 prosent. Grenland Group, Bonheur, Eitzen Maritime, AF Gruppen og Bouvet faller 3,15-3,7 prosent.Etter et par tunge dager bærer det oppover for Aker Yards-aksjen i dag. Oppturen er på 1, prosent. Ellers blant tungvekterne stiger REC 0,54 prosent, mens Tandberg avanserer 0,2 prosent foran kvartalstallene onsdag.Vinneren er Medi-Cult, som løftes 7,9 prosent til 21,90 kroner etter at Orkla har kjøpt nye aksjer. Ingen aksjer stiger mer. Nærmest kommer Maritime Industrial Services, opp 3,61 prosent.Det er så langt omsatt verdipapirer for 3,1 milliarder kroner.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.