Børsrally ga rekordrush i New York

Investorene tok seg en fest på Wall Street torsdag, og sendte markedet til ny rekord. Flere aksjer nådde all time high. Her får du aksjene som markerte seg mest.

Optimistene var i klart flertall på de amerikanske børsene torsdag. Dow Jones opplevde sin beste dag siden 2003, og ifølge Bloomberg var det først og fremst rekordhøy eksport i mai og Wal-Mart-salg over forventning i juni som inspirerte investorene. Wal-Mart-aksjen steg 2,4 prosent til 48,83 dollar.Bekymringene om at nedturen i boligmarkedet og stigende energipriser vil kvele privat forbruk avtok.Energi-. industri- og råvareselskaper steg alle til all-time highs. Alcoa var beste aksje i Dow Jones, etter at Rio Tintos Alcan-planer har satt fart i forventningene om nye oppkjøp . Target-aksjen nådde rekordhøyder etter at investoren William Ackman kjøpte seg en post i USAs nest største billigkjede.S&P 500 steg 1,9 prosent til 1.547,70, Dow Jones 2,1 prosent til rekordhøye 13.861,73, mens Nasdaq avanserte 1,9 prosent til 2.701,73 poeng. Rallyet var bredt, da alle ti industrigrupper i S&P 500 og alle 30 selskaper i Dow Jones steg.Mer enn syv aksjer steg for hver som falt på NYSE. 1,7 milliarder aksjer skiftet eiere på Big Board, 6,6 prosent over dagssnittet siste tre måneder.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TV Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det gikk med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Slik gikk det på Oslo Børs i dag Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle delindeksene her .Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i Europa Slik gikk det på de europeiske børsene.Slik gikk det i Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.