Børsrekorder i Asia

Investorene jublet på Asia-børsene. Jubelen oppsto av flere grunner. Slik gikk det (oppdatert).

Asiatiske børser stiger fredag. Oppløftende tall fra amerikansk detaljhandel, der blant andre Wal-Mart melder om et bedre juni-salg enn forventet, bidrar ifølge Bloomberg til å oppmuntre investorene.Samtidig stiger selskaper som BHP Billiton og Posco over ti prosent på meldingen om Rio Tintos bud på 38 milliarder dollar for Alcan.Samsung Electronics stiger 3-4 prosent etter å ha lagt frem bedre tall enn ventet. Selskapet tjente i kvartalet som endte 30. juni 1,6 milliarder dollar. Dessuten skriver en avis at et fiendtlig bud fra milliardæren og investoren Carl Icahn kan være på trappene.Kospi-indeksen i Sør-Korea løfter seg til rekordhøye nivåer fredag, og står akkurat nå i 248,34 etter en oppgang på 5,26 prosent.I Tokyo er Topix opp 1,03 prosent, mens Nikkei legger på seg 1,42 prosent.Følg utviklingen på Asia-børsene her.Siste: Nikkei-indeksen sluttet på 18.238,95, etter en oppgang på 1,42 prosent. Topix-indeksen la på seg 1,14 prosent til 1.783,20 poeng.