Brudd på arbeidsmiljøloven i Norwegian

Bakkemannskapet til Norwegian begår grove brudd på arbeidsmiljøloven fordi de jobber mye mer enn det som er lov.

Børs

Arbeidstilsynet har avdekket at det selskapet Norwegian betaler for å sitte i skranken, håndtere bagasjen og flyet på bakken, bryter loven, og selskapet kan bli politianmeldt. Blant annet jobber de ansatte over 20 dager i strekk, og timetallet i måneden er skyhøyt, melder NRK.- Det er brudd på overtids- og arbeidstidsbestemmelsene. Det er brudd på daglig og ukentlig fritid, og det er brudd på at alle skal ha et godt arbeidsmiljø, sier seniorinspektør i Arbeidstilsynet, Arne Helge Mikkelsborg, som har foretatt kontrollene.Det er det finske selskapet Northport som skaffer bakketjeneste til Norwegian, og Northport har igjen engasjert Proffice Aviation til å gjøre jobben. Proffice Aviation hadde det billigste budet da de begynte i oktober i fjor. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv