Dagens børsvinner har steget 63 prosent på litt over en uke

Den tidlige oppgangen er visket ut for hovedindeksen, men en rekke aksjer stiger 5-7 prosent. Vinneren er opp med 15 prosent, og har steget voldsomme 63 prosent på litt over en uke.

Etter oppgang i tidlig handel, er hovedindeksen nå flat. Akkurat nå står den i 519,77 poeng, opp marginale 0,02 prosent.De japanske børsene var stengt mandag, men ellers i regionen var det stort sett røde tall. Shanghai-børsen, målt ved Shenzhen Composite-indeksen, falt 2,1 prosent, mens Kospi-indeksen i Sør-Korea ramlet over én prosent.Brent-olje for levering i august koster nå 77,81 dollar fatet, som er ca. 60 cent opp fra rett etter børsslutt fredag. Men oljekameratene Hydro og Statoil er likevel ned hhv. 0,71 og 1,17 prosent. Ellers i sektoren er Revus opp 2,11 prosent, CanArgo stiger omtrent like mye.Blant de mest omsatte aksjene merker vi oss at Frontline faller 2,16 prosent, trolig på et svakt stortankmarked. Ementor faller tilbake 0,9 prosent etter knalltall på fredag. Lyspunkter er Tandberg og Golden Ocean, opp hhv. 2,42 og 2,22 prosent.Taperlisten toppes av Nutri Pharma, som faller 5,37 prosent, mens Fairmount Heavy Transport er ned 4,14 prosent. Simrad Optronics, Scan Geophysical og GGS er ned 3-4 prosent.I andre enden finner vi Medi-Cult, som løfter seg nye 14,7 prosent til 32,80 kroner. Aksjen sluttet på 20,10 kroner 6. juli. Siden den gang har den altså steget med hele 63 prosent. Hexagon Composites, Eitzen Maritime Services og Jinhui stiger 6-7 prosent, mens Stepstone er opp 5,4 prosent.Det er omsatt verdipapirer for 3,56 milliarder kroner, hvorav en PGS-post på nesten 600 millioner kroner ble krysset før børsåpning.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.