Den største Tomra-optimisten er også skuffet

First-analytiker Einar Strømstad er også skuffet over Tomra. Han tar ned både estimater, kursmål og anbefaling.

Tomra-aksjen får gjennomgå på Oslo Børs etter at tallene for 2. kvartal kom etter børsslutt i går. Akkurat nå er fallet over ti prosent til 48,30 kroner.Konklusjonen blant analytikere vi har vært i kontakt med er at selskapet leverte som forventet, men at det skuffet på ikkepant-siden, med utsettelsen i Tesco-utrullingen.- Tesco-problemene øker usikkerheten rundt Tomras satsning på ikke-pant, sa Geir Kristiansen til HegnarOnline tidligere i dag, analytiker i Kaupthing.First kutterFirst-analytiker Einar Strømstad, kjent som den største Tomra-optimisten av alle, er også skuffet, og tar ned sin anbefaling fra "buy" til "accumulate". Samtidig tar han ned kursmålet fra 70 til 65 kroner.Estimatene for fortjeneste per aksje (EPS) tas ned fra 2,70 til 1,80 kroner for 2007, fra 4,20 til 2,70 kroner i 2008 og fra 5,30 til 3,70 kroner i 2009.Fortsatt godt caseMen Strømstad mener fortsatt Tomra er et godt case, og påpeker at panteautomater og materialhåndtering går sterkt. Videre viser han blant annet til nye muligheter innen ikke-pant.- Ikke-pant-mulighetene er i ferd med å vise seg ved installasjoner i Storbritannia, Japan og Hellas. Vi forventer flere ikke-pant-initiativer i andre markeder, skriver Strømstad i en oppdatering i dag.