Fem personer tiltales for innsidehandel

Milliardordre førte til kurshopp på 200 prosent. Like før dette ble kjent, lastet et knippe menn opp med aksjer i selskapet.

Svenske Økokrim med Stig Åstrøm i spissen tiltaler nå fem svensker for innsidehandel. Ifølge Dagens Industri skal de involverte ha kjøpt aksjer i børsraketten CTT Systems et par dager før selskapet fikk en ordre på 1,9 milliarder svenske kroner fra Boeing. Svenske Økokrim med Stig Åstrøm i spissen tiltaler nå fem svensker for innsidehandel. Ifølge Dagens Industri skal de involverte ha kjøpt aksjer i børsraketten CTT Systems et par dager før selskapet fikk en ordre på 1,9 milliarder svenske kroner fra Boeing. Da kontrakten ble offentliggjort steg aksjen 200 prosent.Alle de anklagede har koblinger til milliardæren Karl-Axel Granlund og hans selskap Volito. Granlund er styreformann og største eier i CTT Systems. Han skal selv ikke være mistenkt, men kalles nå inn som vitne.- Gjerningen er å anse som grov, understreker Åstrøm, ifølge DI.