First: Dette skal løfte Tomra-aksjen

Det tyske markedet lar vente på seg, men First Securities tror likevel på en sterk rapport fra Tomra i 2. kvartal. Det neste året spås aksjen opp 35 prosent.

Børs

First Securities er kjent som de største Tomra-optimistene, og optimismen holder seg sterk. I sin siste analyse av selskapet gjentar meglerhuset sin kjøpsanbefaling.- Etablerte virksomheter er sterke, og vil fortsette å være solide bidragsytere. Når nye salg kommer i Tyskland er fortsatt vanskelig å spå, men potensialet i markedet er uendret. Industrial recycling viser imponerende vekst og lønnsomhet. Tesco-prosjektet fortsetter, og behovet for TRC-er (Tomra Recycling Center) synes å bli mer og mer åpenbart, gitt volumene fra forbruker, skriver analytiker Einar Strømstad.Svakt Tyskland, men sterkt ellersBortsett fra effektene av et betydelig lavere salg til Tyskland, venter First seg en sterk 2. kvartalsrapport. Automatsalg til andre land enn Tyskland ventes opp 15 prosent sammenlignet med samme periode, men industrial recycling ventes opp nærmere 50 prosent, inklusive de siste effektene av CommoDas-kjøpet.Strømstad viser til at den generelle etterspørselen etter aksjer i miljøvennlige selskaper også har kommet Tomra til gode i 2. kvartal.- Vi spår at denne effekten vil fortsette, og muligens også aksellerere. Bevisstheten rundt Tomra internasjonalt bør forbedres ved at antall resirkuleringssentre i Tesco-kjeden nærmer seg 100 denne sommeren, fortsetter analytikeren.First Securities har et 12 måneders kursmål for Tomra på 70 kroner.

Nyheter
Næringsliv